viernes, 25 de junio de 2010

Barbacoa AMPA


El passat diumenge dia 21 de juny, l'AMPA de l'Institut gaudim, juntament amb les nostres respectives famílies, d'una estupenda barbacoa a Montornès del Vallès. D'aquesta manera, a més d'acomiadar el curs, establim un contacte més proper i personal entre nosaltres.
En aquest curs, recentment acabat, hem treballat,
amb moltes ganes i il.lusió, en diferents temes, i en alguns d'ells, hem obtingut el resultat que desitjàvem, tot i que sabem que encara ens queda molt camí que caminar, treballant sempre en benefici dels nostres estudiants.

Badia del Vallès disposa d´una sala d´estudis nocturna


Des del passat dimecres 2 de juny, l´Ajuntament de Badia del Vallès ha posat a disposició dels estudiants una sala d´estudis nocturna, ubicada a la sala annexa de la biblioteca Vicente Aleixandre. Aquest nou servei està adreçat a tots aquells estudiants universitaris, de 2on de batxillerat i opositors que necessitin estudiar en horari nocturn durant tot el mes de juny.

La sala restarà oberta de dilluns a divendres de 21 a 01 hores. Per a poder accedir caldrà presentar obligatòriament el DNI , carnet d´estudiant o resguard de matrícula o pagament dels drets d´exàmens (en el cas dels opositors).
Des de fa temps l'AMPA dels dos instituts de la nostra ciutat hem estat lluitant perquè això fos una realitat. Hem tingut converses amb l'Ajuntament, realitzat enquestes a estudiants, fins i tot hem portat el tema a un ple municipal. Finalment s'ha obert aquesta sala d'estudis, encara que nosaltres pensem que no és suficient ja que només està permesa l'entrada a un reduït grup d'estudiants. S'exclouen, per exemple, als estudiants de cicles formatius i als alumnes de primer de batxillerat, entre d'altres.

L´Institut Badia del Vallès obté el reconeixement ISO 9001:2008





















El 11 de maig a la tarda, va tenir lloc a l´institut Badia del Vallès l´acte de lliurament de la certificació de qualitat 9001:2008 que s´ha atorgat a l´Institut de Badia del Vallès.

L´acte va comptar amb un gran aforament de públic. Entre les personalitats, van assistir l´Alcaldessa de Badia del Vallès, Eva Menor, el director general d´Ensenyaments Professionals, Artístics i Especialitzats, Josep Francí, la directora del centre, Charo Tomàs, el Coordinador de Qualitat, Josep María Baró, el Responsable de Projecte de Qualitat i Millora Continua, Pere Canyadell i el President de l´AMPA, Marcelo Aparicio. Per torn de paraules, Tots ells van poder intervenir en un acte conduït per la coordinadora pedagògica, Núria Gres.

Entre les diferents ponències es va fer un repàs als 24 anys d´història de l´Institut, així com del significat del reconeixement a la qualitat. El responsable de Projecte de Qualitat i Millora continua, Pere Canyadell, a modus de classe, va analitzar el concepte de qualitat i va destacar la importància de la menció ISO, definint-la com “una falca que impedeix anar enrere al Institut de Badia del Vallès, per tal de que camini cap a l´excel·lència.

Per la seva banda, la directora del centre Charo Tomàs va recordar que "l'objectiu del centre és pujar l'èxit educatiu dels alumnes i la seva connexió amb el món empresarial". De la mateixa manera, el President de l'Ampa, Marcelo Aparicio va reflexionar en la mateixa línea però des d'una perspectiva de les famílies, destacant "la bona feina feta en un període curt de temps".

L´Alcaldessa de Badia del Vallès, Eva Menor, va posar de manifest la rellevància de la certificació, ja que és un dels 7 reconeixements que s´han realitzat a Catalunya, “a la feina ben feta, a la qualitat, a la seva tasca de cooperació i col·laboració amb les empreses de tot el territori català “ va destacar. A més, va apuntar que “les pràctiques en empreses afavoreixen el coneixement del món professional, potenciant les capacitats dels alumnes en relació amb el món laboral”.

Menor va incidir en que el reconeixement “no és un punt i final, sinó tant sols un principi” i es va referir al concepte de qualitat com “una millora contínua”.

La primera Edil va destacar “el compromís de la ciutat amb l´ensenyament” posant com a exemple el premi. A més es va referir a la situació de crisi que s´està vivint arreu, indicant que qui més la està patint són les persones amb estudis primaris. Per això, va recordar que “la formació es una garantia de futur, per aconseguir una millor ocupació, amb millors condicions i més estabilitat laboral”.

Per acabar la seva ponència, també va voler transmetre un missatge al Conseller Ernest Maragall, i va brindar "tota la disposició per tal d´abordar la reforma dels centres educatius i poder participar activament en el procés de reforma dels mateixos".

Per acabar, abans de que el centre oferís un psicolabis de comiat, el director de general d´Ensenyaments Professionals, Artístics i Especialitzats, Josep Francí, va dirigir unes paraules als assistents. Dirigint-se a l´Alcaldessa es va comprometre a traslladar el missatge cap al Conseller i va felicitar contundentment a tota la comunitat educativa, “aquest és l´acte més emotiu dels que he estat, perquè hi ha molta força i voluntat” va destacar. Francí va explicar la importància d´aquest reconeixement i va animar a continuar treballant en la mateixa línea per tal d´aconseguir més resultats.

ISO 9001:2008

La norma ISO 9001:2008, de sistemes de gestió de la qualitat, és un estàndard internacional que ha estat elaborat per les millors empreses de tot el món, que han unit el seu talent i la seva experiència per a definir un sistema de gestió que permeti assegurar la qualitat, la millora contínua i la competitivitat de les organitzacions. El seu enfocament, basat en processos i orientat a garantir la satisfacció dels clients i dels usuaris, ha fet d´aquesta norma un referent imprescindible, no únicament per al sector industrial, sinó (cada vegada més) per a organitzacions, públiques o privades, de l´àmbit dels serveis.

Jornada de Reflexió pares/institut


















El passat 21 d'abril es va celebrar a l'Institut la Jornada de Reflexió entre pares i institut. Aquesta va consistir en una sèrie de tallers formats per pares, professors i representants de l'AMPA en la qual els pares dels alumnes exposaven la seva opinió i inquietuds sobre tot el relacionat amb el centre.
La participació va ser molt important, amb una bona predisposició per part dels pares dels nostres alumnes.
La catedràtica Neus Sanmartí ens va delectar amb una interessant xerrada sobre el nou model de l'educació, posant èmfasi sobre les competències en l'actualitat del món laboral i professional.
En acabar vam poder gaudir d'un deliciós pica-pica ofert pel AMPA de l'Institut.



Bustia de sugeriments

ampaiesbadia@gmail.com
Tots els primers dimecres de cada mes ens trobareu a les 6 de la tarda a les instalacions que AMPA te a l'Institut